Pozovite nas: +381 36 426 500
Solaris Resort nije hotel
već simbol uživanja
Cerska 10, Vrnjačka Banja, Srbija

<

O wellness zoniDobro došli u Solaris Wellness centar !

Teretana je nedostupna zbog renoviranja
Jedinstvenost naše ponude čini i najprestižniji Wellness centar u regionu koji se prostire na 900 m2.

Blagotvorni sadržaji Wellness i Relax zone prilagođeni su potrebama današnjeg vremena i kreirani su za trenutak Vašeg individualnog i jedinstvenog doživljaja u cilju postizanja vitalnosti, lepote i harmonije. Obilje sadržaja i stručno osoblje omogućavaju gostima da provedu nezaboravne i opuštajuće trenutke negujući svoje telo i duh.

U ponudi se nalazi : jacuzzi za 5 osoba sa hidro i aero masažama, slana pećina, tople klupe, ruska banja, finska sauna, parno kupatilo, hladna soba, ledomat, aroma tuševi i tropska kiša, fitness sala, kao i zatvoreni bazen sa slanom vodom temperature 29 (stepeni)C. U okviru relax zone, gostima su na raspolaganju razne vrste masaža .

Da bi Vaš boravak u Wellness-u bio što kvalitetniji , preporuka je da Wellness centar koristite sledećim redosledom :

Wellness zona

SLANA SOBA

Mesto za zdravlje Vaše dece i Vas. Lekovitost slanih soba se već vekovima najčešće koristi za lečenje respiratornog sistema, astme, bronhitisa, alergija i lečenje kožnih bolesti. Preporučeno vreme boravka 20 minuta za decu, 40 minuta za odrasle osobe, kao i da se koristi više puta uzastopno.

 


BAZEN SA SLANOM VODOM

Plivanje stimuliše rad srca, jača mišiće i opušta telo od stresa. Temperatura vode 29˚C.

 


TOPLE KLUPE

Prijatna temperatura, približna temperature tela oslobađa telo negativnih tenzija i grčeva izazavanih svakodnevnim stresom. Toplota koja izlazi iz klupa veoma prijatno deluje na nervni sistem i vraća telo u prirodni balans. Temperatura klupa 37-40˚C.

 


SAUNE

Od davnina je poznata terapeutska važnost znojenja, kao vrlo efiksanog načina pročišćavanja organizma. Pored blagotvornog učinka na kožu lica i tela, Vaš organizam oslobađajući se toksina, postaje vitalniji i otporniji na viruse. Boravak u sauna učiniće da se osećate zdravije i lakše.

 


FINSKA SAUNA

Benefiti Finske saune su dobro poznati. Ona svojim dejstvom pomaže u prevenciji respiratornih bolesti, alergija, osobama sa problematičnom kožom, takođe povećava izdržljivost celog tela.

 


RUSKA SAUNA

Ruska sauna predstavlja blaži oblik u odnosu na Finsku saunu. Temperatura je niža, dok je vlažnost vazduha veća. Primerena je osobama koje imaju zadržavanje vode u organizmu i osobama koje teže podnose temperature Finske saune, pa se samim tim preporučuje i duže vreme boravka.

 


PARNO KUPATILO

Parno kupatilo se smatra pravim zadovoljstvom koje pozitivno utiče na organizam, potkrepljuje i osvežava. Parno kupatilo je drevna vrsta kupatila i vodi poreklo još iz Rimskog doba.

 


HLADNA SOBA

Toplo-hladno su dve suprotnosti koje su uvek bile atraktivne i koje su uvek delovale stimulativno na okruženje. Hladna soba se koristi u kombinaciji sa saunama tj. nakon korišćenja sauna.

 


LEDOMAT

Led je namenjen za rashlađivanje nakon korišćenja sauna. Korišćenje leda za rashlađivanje se koristi ukoliko želite da određene tačke na telu izložite ekstremnim temperaturnim razlikama.

 


JACUZZI

Hidromasažne kade koriste simbiozu tople vode i različitih vrsta mlaznica, kako bi maksimizirali efekat hidromasaže i opustile telo od peta do vratnih mišića.

 


AROMA TUŠEVI & TROPSKA KIŠA

Tuševi doživljaja nude različite varijacije vodenih efekata kako bi stimulisali, okrepili i osvežili čitavo telo i um. Mlaz vode u različitim veličinama kapljica na određene segmente tela priuštiće vašem telu potpuni užitak.

 


FITNES SALA

Benefiti vežbanja su mnogobrojni

 


MASAŽE

Nakon Wellness sadržaja masaže su pravi izbor. Stres je jedan od glavnih uzroka različitih bolesti i hroničnih stanja danjašnjice. Redovnom upotrebom masaže, kao glavnog aduta u borbi protiv stresa, možete drastično smanjiti njegov uticaj na Vaš organizam. U kombinaciji sa korišćenjem Wellness sadržaja, kada su telo i mišići opušteni masaža predstavlja savršen završetak posete Wellness centru.

 


VOĆNI BAR

U wellness centru se nalazi VOĆNI BAR u kome možete dobiti sveže ceđeno voće i mnoštvo drugih mikseva zdravlja po Vašem izboru .

 

 


Uputstvo za korišćenje wellness centraWellness centar je oaza mira, relaksacije i oporavka. Da bi se takvo okruženje održalo, potrebno je slediti nekoliko jednostavnih osnovnih pravila :

-Govorite tiho
-Poštujete tuđu privatnost
-Isključite mobilni telefon

Kod nas nema posebnih „strogih“ pravila, već samo praktičnih saveta koji će Vam pomoći da se boravkom u Wellness centru osećate što prijatnije .
Odmah na ulazu će Vas sačekati ljubazno osoblje Wellness centra koje će Vas upoznati sa uslugama koje centar pruža. Konsultujte se sa osobljem ukoliko želite bilo kakvu zdravstvenu konsultaciju ili savet vezan za korišćenje wellness sadržaja. Kao naš gost dobijate narukvice koje nosite u wellness zoni (srebrna za goste Resorta, i zlatna za eksterne goste). Svi gosti dobijaju ključ od ormarića u kom se nalazi oprema za wellness (keceljica i papuče). Za potrebe Wellness centra koristite peškire iz Vaše sobe, koje nakon upotrebe ostavljate u Wellness-u. Sve što treba da ponesete sa sobom je kupaći kostim, peškire i dobro raspoloženje. Garderobe za dame i gospodu su odvojene i u svakoj garderobi imate sve što Vam je potrebno da se sredite posle korišćenja wellnessa (tuševi, toalet, gelovi za tuširanje, fenovi za kosu). Osoblje Vas sprovodi kroz wellness i upoznaje sa korišćenjem sadržaja .
NAPOMENA: Ključeve od ormarića nosite sa sobom zbog sigurnosti Vaših stvari.